המדריך לבני משפחה מטפלים

שאלות ותשובות מרכזיות

קהילה

קהילת און ליין תומכת

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תוכן עניינים

כלים
אישיים

הטיפול באדם חולה הוא חוויה מעצימה, רוחנית ורגשית, ועם זאת הוא כרוך במחיר פיזי ונפשי. לעיתים אתם כה עסוקים במחשבות על צרכיו של החולה עד כי אתם מזניחים את הצרכים שלכם. טיפול באדם חולה או מזדקן אינו משימה לאדם אחד. חשוב לנהל את הטיפול בהישענות על נקודות החוזק והעוצמות שלנו, ותוך בקשה וקבלת עזרה מתאימה ממעגלי תמיכה משפחתיים וקהילתיים. כך יהיה אפשר להגיע לאיזון בין סיפוק הצרכים של החולה או הזקן לבין סיפוק הצרכים שלכם.

חִשבו חיובי

שמירה על גישה חיובית והתמקדות במציאת פתרונות יכולות להפיג מעט את התחושות הקשות. זו לא סתם קלישאה. כאשר אתם מתמודדים עם ליווי של אדם חולה או זקן הקרוב לכם, אתם עלולים למצוא את עצמכם בקלות מוצפים במחשבות שליליות אשר לעיתים קרובות הן פתח למעגל של דיכאון וייאוש שקשה לצאת ממנו. במקרה כזה, התאמה או “כתיבה” מחדש של השיח הפנימי שלכם יכולה לסייע מעט בהפגת המתח הנפשי. נסו לשנות או לסלק את המחשבות האלו מראש. כאשר אתם שמים לב כי אתם מתחילים לשקוע במחשבות שליליות, שנו באופן מודע את הדובר הפנימי שלכם. אתם יכולים להגיד לעצמכם: “אני מפסיק לחשוב על זה ובמקום זה אני אחשוב על משהו אחר או אעשה משהו אחר”.

תחושות אשמה והיעדר מוטיבציה מובילים להצרת הפוקוס על המחשבות השליליות וחוסר יכולת להתקדם. מצב זה מקשה על בני משפחה מטפלים להשתתף בפעילויות פנאי נעימות. על כן, קבעו מראש את התדירות והמינון של הזמן שבו אתם עוסקים בפעילויות שעושות לכם טוב; צפו בקומדיה או במערכון של קומיקאי שאתם אוהבים, האזינו למוזיקה שעושה לכם טוב, צאו לבלות עם חברים, ספרו או שמעו בדיחה והרשו לעצמכם לצחוק. כדי להתנהל במצב של ריבוי משימות חשוב שתנסו לייצר מעין שגרה חדשה, שתכלול, למרות הקושי, משהו חיובי ‘מטעין מצברים’.