החברה למתנ”סים
החברה למתנ”סים מפעילה קהילות מקומיות ברשת ארצית ופועלת למתן מענה שוויוני וכולל לחברי הקהילה על רצף כל הגילאים. תוכלו להיעזר במתנ”ס היישובי למציאת מתנדבים למטרות שונות. חפשו את רכז המתנדבים במתנ”ס.
כמו כן, שירותי המתנ”ס כוללים מועדוני יום, חוגים שונים, פעילויות חברתיות ופנאי.
קופת החולים
סניף קופת החולים באזור מגוריכם יכלול את רופא המשפחה, שעליו ועל חשיבותו הרחבנו בפרק הקודם. בסניף תמצאו גם עובדת סוציאלית אשר דרכה אפשר לקבל מידע על השירותים המקומיים של הקופה, כמו קבוצות תמיכה מקומיות, טיפול פסיכולוגי, טיפולי רפואה משלימה ועוד.
עמותות:
הסתכלו סביבכם במקום בו אתם גרים. בגורמי הקהילה שצוינו כאן ובנוספים. ייתכן ותמצאו אנשי מקצוע שיספקו שירותים בהתנדבות.
אנשי מקצוע פרטיים:
עזרה מקצועית בקהילה יכולים להגיש גם אנשי מקצוע שונים בנושאים משפטיים, ביורוקרטיים, רפואיים, פרא-רפואיים, ביטוחיים, כלכליים ועוד.
הביטוח הלאומי מספק שירותים ומידע בנושאי מוגבלויות, פגיעה ומחלה, ילדים וקשישים, כך שבסבירות גבוהה תיזקקו לשירותיו בשלב כלשהו בטיפול ביקירכם.
כיום אפשר לבצע רבות מהפעולות למימוש הזכויות באתר של ביטוח לאומי, בסניפים היישוביים ובפנייה טלפונית.
אם אתם בני משפחה המטפלים בקרוב זקן, עומדים לרשותכם מספר מוקדים טלפוניים ושירותים העשויים להיות לכם לעזר:
ייעוץ לאזרח הוותיק ולמשפחתו: בקו המידע והתמיכה הארצי 9696* תוכלו לקבל מידע בנושאים הקשורים למיצוי זכויות, איתור מתנדבים לביקורי בית ועדכונים על קבוצות תמיכה לאלמנים או אלמנות ולבני משפחה מטפלים.
המוקד פועל בימים א’-ה’ בשעות 9:00–12:30. השירות ניתן ללא עלות.
מוקד טלפוני 2637* לפניות בנוגע לקצבת סיעוד – במוקד זה תקבלו מידע על רמת הזכאות, בניית תוכנית טיפול אישית ושינוי אפשרויות הבחירה. קצבת סיעוד ניתנת לאנשים שהגיעו לגיל פרישה הגרים בבית וזקוקים לעזרת אדם אחר בביצוע פעולות היום-יום, וכן לאנשים הזקוקים להשגחה בבית למען בטיחותם ובטיחות הסובבים אותם. הקצבה נועדה לסייע לקשיש ולבני משפחתו בטיפולו.